sobota 21. decembra 2013

Sydney z oblakov

          Začnem tak zhurta. A to rovno tým, že nám jedného slnečného dňa zavolala Vladova sesternica Mirka, nech ideme spolu do mesta, aby nám poukazovala čo to zo Sydney. Ona prišla do Austrálie študovať,už je tu skoro rok a pol a kľudne by z nej mohla byť promovaná sprievodkyňa, lebo nám poukazovala krásne miesta, ktoré by sme bez nej nespoznali. 

          Ako prvý sme navštívili Darling Harbour, čo je časť Sydney, odkiaľ sme pokračovali pešo až do Sydney Tower Eye. Hneď pri vchode sme dostali 3D okuliare a nevedeli sme na čo. Zrazu nás pani zaviedla do miestnosti, kde bolo zábradlie, ktorého sme sa mali chytiť a pred nami bolo veľké plátno. Takže sme boli v kine, ale prečo žiadne sedačky? Ocitli sme sa totižto v 4D kine, kde nás papagáj sprevádzal celou Sydney a videli sme ju doslova z vtáčej perspektívy. Držať sme sa mali preto, lebo ako sme "leteli", tak sa nám pod nohami z tej rýchlosti začala triasť zem. Prelet nad morom zas znamenal ozajstné chrstnutie vody do tváre. Zase si ale nepredstavujte vody za kýbel, bolo to len pár frkancov. :D A aby to bolo ešte realistickejšie, tak na nás aj fúkal vietor. Bol to skvelý zážitok, ale keďže sme chceli vidieť Sydney z výšky naživo, tak sme sa vyviezli výťahom pár poschodí do výšky 309 metrov a mali sme ju ako na dlani. Z tej výšky sme nemohli prehliadnúť samozrejme Harbour bridge a operu, ale ani všetky prekrásne miesta, ktoré poznáme hlavne z telky. 

Sydney Tower Eye 

          Naša prehliadka mestom pokračovala návštevou skvelého trhu, takzvaným Glebe marketom, ktorý by sa páčil všetkým deťom kvetov, hipsterom a ľuďom, ktorí majú proste radi hand-made výrobky a pohodovú atmosféru. Čo stánok, to náušnice z korálok, tašky robené z duší bicyklov, látkové obaly na notebooky sťa by Rosamunde Pilcherová. V strede trhu sa nachádza veľká lúka okolo ktorej sú stánky s jedlom a ľudia si tam v pohode piknikujú. 

          Keďže sme boli vyčerpaní a hladní z celodenného chodenia, chcelo to aj niečo zajesť. Tak prečo neskočiť v Austrálii do pravej, nefalšovanej španielskej reštaurácie. Z tých ich názvov nám absolútne nebolo jasné o aké jedlo sa jedná, tak sme mali za úlohu každý vybrať jedno a všetko pekne kolovalo. Zase som skúsila niečo nové, ale paelu z morských plodov si nedávajte, ak máte radi tradičnú slovenskú kuchyňu. Tvárilo sa to ako klasické rizoto, ale chutilo to ako babkina voňavka. Nie mojej babky zrovna, ale tak celkovo. :D 

          Po zaujímavom obede sme mali chuť na dezert, tak nás Mirka zobrala do hipsterskej kaviarne, ktorá trochu pripomínala náš Martinus so Shtoorom, keďže bola tiež spojená s kníhkupectvom. Len tu sedíte v záhrade, ale cítite sa ako v záhrade, ako nám objasnila naša sprievodkyňa. :D 

S Mirkou v hipsterskej kaviarni 

          Na záver krásneho dňa sme sa ešte išli prejsť do parku pri Darling Harbour, kde sa práve konal japonský festival, o ktorom sme sa dozvedeli až na mieste. Takže všetci milovníci anime by si prišli na svoje. Ľudia sa tam do toho ozaj vžili a neboli oblečení len v ich tradičných kimonách. A nie len ľudia, v kimone sme videli dokonca aj jazvečíka. :D Poobliekaní boli aj do rozličných anime postavičiek. Pripadalo mi to, ako keby bol slovenský festival a prišli by sme v krojoch a niektorí poprezliekaní za Pata a Mata alebo Maťka a Kubka. :D Ale rozhodne bolo zaujímavé vidieť aj inú kultúru a kto vie, možno ďalší blog bude písaný z Japonska. 

Jazvečík v kimone 

A ešte pár ďalších fotiek. 

Ulice pri Darling Harbour

Tiež pri Darling-u

Výhľad z Eye 

Z výšky 

Ja a chai latte 

V anime oblečkoch 

Anime 

4D kino 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára